VEGAN IN FLORENCE

thumbnail_IMG_2478[1].jpg

FLORENCE!

Tijdens onze Roadtrip met onze bus door Zwitserland en Italië bezochten we ook 2 dagen Florence! Ik was ‘vroeger’ (ja, zo’n 20 jaar geleden denk ik) met school hier al eens geweest en was benieuwd wat ik me er nog van kon herinneren. Dat bleek nog aardig wat te zijn!

De Dom, het Piazza Michelangelo met ontzettend mooi uitkijkpunt en de gezellige smalle Italiaanse straatjes!

We logeerden op camping Firenze Camping in Town , zo’n 5 km vanaf het centrum van Florence en er loopt een fietspad rechtstreeks naartoe….ideaal! Op de dag van aankomst op de camping besloten we gelijk te gaan lunchen in de stad. Even Happy Cow checken op Vegan restaurantjes en er waren meerdere opties bleek….leuk!

 

thumbnail_IMG_3206[1].jpg

thumbnail_IMG_2199[1]

thumbnail_IMG_3493[1].jpg

We besloten naar Universo Vegano te fietsen! Wat een leuke plek midden in het centrum met een leuk terras aan het plein! Een uitgebreide menukaart met Broodjes, Wraps, Salades, Vegan Burgers, Pasta’s, heerlijke Taartjes en een ‘Kaas-Worst-Platter’! Ja echt!! Die moesten we natuurlijk proeven! Verschillende soorten Vegan Kaasjes en ik heb de perfecte Vegan Kaas thuis nog niet echt kunnen vinden maar deze….Si!! Zo lekker! Er zat zelfs een Kaasje bij wat echt leek op ‘oude kaas’, echt geweldig! We deelden deze Platter en deelden ook een Quinoa-Burger met Salade en Aardappeltjes, heerlijk!

 

thumbnail_IMG_2212[1].jpg

’s Avonds aten we bij de Pizzeria welke bij de camping hoort, een nieuw, hip en ontzettend mooi ingericht restaurant wat helemaal vol zat met locals, goed teken! Ik ging voor de Pizza Calzone zonder kaas, goede keus! Wijntje erbij….perfecte afsluiting van de 1e dag in het mooie Florence!

 

thumbnail_IMG_2201[1].jpg

De volgende dag vroeg weer richting het centrum om de stad verder te bekijken! Het was heerlijk weer dus we hadden al snel zin in een lekker Italiaans IJsje! Via Happy Cow had ik IJssalon Amorino gevonden. Een, bleek achteraf, wereldwijd bekende IJssalon. En ik snap waarom! Zoveel IJS en heel veel Vegan smaken, jeej! En het meest bijzondere, ze serveren het IJs hier in de vorm van een roos, zo mooi!

 

Halverwege de middag vonden we een fijn tafeltje in het zonnetje bij restaurant Francesco Vini.  Dit restaurant is in een rustig zijstraatje gelegen en heeft een echte Italiaanse kaart en hele goede bediening. Ik informeerde naar de mogelijkheden om Vegan te eten en de kok zou een lekkere Risotto met artisjok en paddenstoelen maken. En lekker was het absoluut, net als de bijbehorende wijntjes! Dat we hier 3 uur later nog zouden zitten hadden we niet verwacht, we raakten aan de praat met een stel dat aan het tafeltje naast ons zat. Zij 78 jaar, hij 75 jaar, afkomstig uit Engeland en ze waren nu  een paar jaar samen en reisden samen de hele wereld rond….Barbados was favoriet! Ze vertelden alles over hun huis in Brighton, de hondjes en ze wilden alles van ons weten, zo gezellig! Zo gezellig dat ik vergeten ben een foto te maken van mijn Risotto haha!

 

Florence heeft meerdere Vegan restaurants, dus ja, we moeten nog een keer terug! En dat gaan we ook zeker doen. We konden vanwege de drukte de Dom niet in en dat willen we absoluut een keertje doen dus…. Arrividerci Florence!

 

Andere Vegan Restaurants in Florence:

  • #RAW
  • Il Vegano
  • Le Fate
  • PappaGioia
  • Crepapelle
  • Giumella

 

thumbnail_IMG_2490[1]

thumbnail_IMG_3208[1].jpg

thumbnail_IMG_2489[1].jpg

thumbnail_IMG_3211[1]

thumbnail_IMG_3209[1]

thumbnail_IMG_3212[1]

thumbnail_IMG_3494[1]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s