VEGAN OP WINTERSPORT

thumbnail_IMG_9661[1].jpg

 

OOSTENRIJK! De besneeuwde bergen, skiën en après-skiën, gezelligheid met vrienden en lekker eten en drinken….dat is Wintersport in Oostenrijk!

Elk jaar rijden wij met een club vrienden richting Oostenrijk om een weekje te Skiën en te Boarden en daar hoort lekker eten en drinken natuurlijk bij! Nou is Oostenrijk op Vegan gebied best een uitdaging want de Oostenrijkse keuken bestaat vaak uit vlees, kaas en room….

‘Hoe doe je dat als je Vegan eet?’ Ik kreeg deze vraag best vaak toen ik in Oostenrijk zat dus ik deel vandaag mijn tips voor een Vegan Wintersport in Oostenrijk!

VOORBEREIDING THUIS! Ik bak thuis altijd een Bananenbrood zodat ik onderweg, mocht en niets Vegans te krijgen zijn langs de snelweg, altijd iets bij me heb. En ik heb dan gelijk genoeg Bananenbrood bij me voor de rest van de week als tussendoortje! Ook neem ik standaard 1 of 2 vleesvervangers mee voor onze Gourmet-avond. Pindakaas, Jam en Hummus voor op brood en Bananen en Appels gaan ook mee….een goede voorbereiding zodat je niet voor verrassingen komt te staan, dat scheelt je een hoop stress of vervelende situaties! En volkoren Wraps, hierover later meer….

 

UIT ETEN! Op de meeste menukaarten speelt vlees de hoofdrol (Schnitzels, Curryworsten en Kip vind je echt overal) en kaas, daar zijn de Oostenrijkers ook gek op. Meestal staat er wel een vegetarisch gerecht op de kaart….kijk of je deze kunt ‘veganizen’. Ik bestelde deze Veggie Platter met Aardappels en vroeg of het spiegelei en de kaas weggelaten kon worden….geen probleem, dus een prima Vegan bordje!

thumbnail_IMG_9644[1].jpg

In de meeste 4-sterren hotels bevindt zich ook een restaurant waar je echt goed kunt eten. In Gerlos gingen wij eten bij hotel Sonnenhof en daar stond een Curry op de kaart, ohhhh ik ben gek op Curry! Even gevraagd of het mogelijk was de kip eruit te laten en of deze Curry dan Vegan was en Yessss….een half uurtje later zat ik te genieten van deze heerlijke Vegan Curry met rijst en bakbanaan!

thumbnail_IMG_9641[1]

Pizzeria’s zijn er volop in Oostenrijk, dus ga gezellig een avondje Pizza eten! Bestel je Pizza zonder kaas en met lekker veel Veggies….heerlijk toch?!

 

LUNCH OP DE PISTE! Lunchen op de piste is best lastig, Pasta met gehaktsaus en kaas, Friet met Schnitzel, Aardappels met spekjes en ei en Kaiserschmarrn (waar ei en boter in zit) vind je in elk bergrestaurant terug. Een vegetarisch gerecht is echt een uitzondering. Ik neem altijd 2 volkoren wraps mee in mijn rugzak en bestel dan een goedgevulde salade. Hier vul ik mijn wraps mee, ideaal en superlekker! Wel hebben ze overal Bretzels (die lekkere 8-vormige broodjes met zout), deze zijn eigenlijk altijd Vegan en erg lekker bij je lunch!

 

APFELSTRUDEL! Apfelstrudel is echt typisch Oostenrijks en superlekker tijdens een korte stop op je ski-dag! Standaard zit er slagroom en vanille-saus bij maar als je vraagt of ze deze weg willen laten is deze 9 van de 10 gevallen gewoon Vegan! Dus even navragen in de berg-hut en genieten maar want deze zijn zó lekker!

thumbnail_IMG_9638[1]

 

BOODSCHAPPEN DOEN! Ik vind het altijd superleuk om boodschappen te doen op vakantie! In de buitenlandse supermarkten hebben ze altijd weer andere dingen dan thuis en de laatste jaren is het Vegan aanbod in de Oostenrijkse supermarkt ook ontzettend uitgebreid. In het dorpje Wald im Pinzgau waar ons huisje zat, zat een Spar, een redelijk grote supermarkt. Dus op naar de supermarkt voor onze Gourmet-avond (altijd vaste prik op Wintersport haha)! In de koeling vond ik meerdere Vegan vleesvervangers en Tofu. Ook hadden ze lekkere smeersels voor op brood of een cracker en Vegan Aardappelsalade!

thumbnail_IMG_9869[1].jpgthumbnail_IMG_9872[1].jpg

 

TIP VOOR ONDERWEG IN DUITSLAND! 19.00 uur op de snelweg in Duitsland en we kregen trek! Iedereen stemde voor de MC dus ik had me al voorbereid op Frietjes met Ketchup. Naast de MC zat een Dean & David! Ik kende dit concept nog niet maar dit is echt geweldig! Bij Dean & David stel je je favoriete Bowl, Curry of Salade zelf samen, ze maken gebruiken van alleen maar verse ingrediënten. Ook hebben ze er Smoothies. Ik bestelde deze Tahini-Salade met Falafel, echt superlekker! Ze hebben ontzettend veel keuze uit Vegan gerechten. Ook hebben ze Vegan taartjes. Fastfood met een focus op gezonde gerechten met verse ingrediënten….Happy Me!

thumbnail_IMG_9824[1].jpg

 

KORTOM! Laat de bourgondische Oostenrijkse keuken je niet afschrikken! Bereid je goed voor en vraag gewoon na wat ze voor je kunnen doen in een berg-hut of restaurant. De Oostenrijkers zijn ontzettend vriendelijk en behulpzaam en staan absoluut open voor je wensen! Viel Spass in Osterreich!

 

thumbnail_60041A08-C81B-4AB3-9C07-69859E120C47[1].jpg

thumbnail_IMG_9642[1].jpg

 

 

2 gedachtes over “VEGAN OP WINTERSPORT

  1. Zo fijn om met wat voorbereiding zo te kunnen genieten! Ik ben vorig jaar naar Kirchberg geweest en ik moet zeggen dat het daar echt top was! In een aantal berghutten hadden ze ook een vegan optie! En soms wel meer 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s