REVIEW: ONZE FRECIOUS DETOX

frecious.jpg

ONZE? JA….ONZE!

De té lekkere Decembermaand is voorbij en het voorjaar komt er héél in de verte aan (haha positief denken toch?!) dus een perfect moment voor een Frecious Detox!

De eerste dagen staan in het teken van afbouwen, dan 3 dagen Sapvasten en weer een paar dagen opbouwen! Tijdens onze 3 Sapdagen drinken we ’s morgens een glas warm water met een Shot! Verdeeld over de dag drinken we 6 Juices en 3 Health Shots en in de avond een geslowjuicede groentesoep!

En we Detoxen samen, want Roger doet mee! Vorig jaar hebben we samen een milde Detox gedaan, waarbij we ’s avonds een salade of maaltijdsoep aten maar 3 dagen volledig Sapvasten heeft hij nog niet eerder gedaan…..dus Let’s do this!

Verderop lees je hoe het ons vergaan is….

 

WAAROM DETOXEN?

Een Detox Sapkuur is eigenlijk een soort Reset voor je hele lichaam. Je lichaam moet elke dag ontzettend hard werken om alles wat je eet en drinkt te verwerken en ’s nachts, wanneer je slaapt, hersteld je lichaam. Maar nu geef je je lichaam dus de kans om langer te herstellen en te ‘reinigen’.

De belangrijkste redenen om een Detox toe doen:

  • Afvalstoffen kwijtraken
  • Meer energie krijgen
  • Een mooiere huid krijgen
  • Beter slapen
  • Gezonde leefstijl een boost geven
  • Afvallen

 

HOE GAAT HET IN Z’N WERK?

De 3-daagse Detox die wij hebben gevolgd is een kortdurende, intensieve reiniging waarbij je alleen Groentesap, Slowjuice soepen en Health Shots drinkt! Voor het beste resultaat is het goed om rekening te houden met een week voorbereidingstijd. Zo kan je lichaam zich tijdens de Detox maximaal richten op het opruimen van afvalstoffen.

Je ontvangt van Frecious via de mail een uitgebreid schema over je Detox, samen met een handige uitleg over je 3-daagse kuur. Er staat onder andere in wanneer je je Groentesap, Soep of Health Shot moet nemen.

Ongeveer een week van tevoren ga je al afbouwen met onder andere frisdrank, zoutjes, gebak, frituur, alcohol en eten uit pakjes en zakjes. 5 dagen van tevoren laat je ook je koffie staan en eet je geen rood vlees, witmeelproducten en zoetigheid meer. 3 dagen van tevoren stop je met het eten van tarwebrood, koeienzuivel en pasta.

Een Detox begin je dus niet gewoon morgen…. Je bouwt eerst een paar dagen af en eet en drinkt deze dagen dus zo ‘clean’ mogelijk. Wij drinken geen koffie en vlees, vis en zuivel eten wij sowieso niet dus dat is een Win! Ook alcohol laat je staan….ok!

Tijdens de opbouwdagen mag je langzaam aan weer verse groenten en fruit, peulvruchten en soep eten en daarna ga je weer koolhydraten toevoegen aan je maaltijden. Kijk hoe je lichaam reageert op hetgeen wat je eet. Word je bijvoorbeeld heel snel moe na een maaltijd? Dan is deze niet goed voor je geweest. Je eet namelijk om energie te krijgen, niet om er moe van te worden. Opgeblazen gevoel na een maaltijd? Of krijg je juist meer trek erdoor? Kies dan voedsel waar je energie van krijgt en waar je je goed door voelt.

 

ONZE AFBOUW-DAGEN

 

appel cake.jpg

 

Tijdens onze afbouw-dagen dronken we ’s morgens een Smoothie of aten we een stuk Healthy Appelcake. ’s Middags aten we een salade, soepje of een groente-wrap. En ’s avonds aten we een lekkere Nasi van Bloemkoolrijst of Groentesoep met Vegan gehaktballetjes! De bevroren Juices worden op het afgesproken tijdstip (ook ’s avonds, heel fijn!) thuis bezorgd, dus je kunt alles zo in de vriezer bewaren.

 

groentesoep.jpg

 

Door deze dagen al lichter en gezonder te eten voelen we ons al fijner en positiever en hebben we echt zin om te gaan Sapvasten! 24 uur voor het begin van de Detox halen we alle Juices en Health Shots voor de dag erop uit de vriezer zodat deze de tijd hebben om te ontdooien.

 

DAG 1

Het schema geeft dus precies aan welke Juices en Shots je op een bepaalde tijd moet drinken….echt ideaal. Je drinkt om de 1,5 tot 2 uur een Juice en dat is best vaak, de tijd vliegt voorbij en voor je het weet mag je alweer een Juice! Roger moet deze avond Volleyballen en dat gaat goed, energie genoeg! Ik fiets 15 km van en naar werk en ook ik heb energie genoeg! Heb ’s middags een half uurtje Yoga gedaan, extra fijn nu! Dag 1 ging dan ook prima, we hebben allebei geen honger gehad, dus op naar dag 2!

 

cheers

 

DAG 2

Opstaan en ok….ik was wat licht in m’n hoofd, dus even rustig aan doen. We drinken een Health Shot en een 0,5 liter water en ik ga even douchen. Ik heb een afspraak in de stad en ik merk dat ik gedurende de dag meer en meer energie krijg. Ik ga ’s avonds met vriendinnetje lekker een uurtje naar Yoga en ik voel me fijn en heel erg ontspannen! En energiek….wauw! Ik kan me herinneren dat ik bij vorige Detox-kuren echt een paar dagen slap en futloos was en pas na de Detox energieker werd maar ik voel me nu gelijk super! Roger komt uit z’n werk en is ook helemaal ok! Fijn! De Juices en Shots voor morgen zijn weer uit de vriezer gehaald dus kom maar op Dag 3!

 

dag 2.jpg

 

DAG 3

Alweer de laatste Sapdag en echt….wat is het snel gegaan! We hebben weinig tot eigenlijk geen honger gehad, de Sapjes zijn lekker, de Shotjes zijn wat heftig (hallo Gember-shot!) maar oh zo gezond! En we slapen ontzettend goed! We hebben bedacht wat we morgen weer willen gaan eten en de boodschappen zijn gehaald. Morgenvroeg maken we een lekkere Smoothie met onder andere Ananas, we Loooove Ananas! Morgenmiddag eten we een komkommersalade met Avocadodressing en ’s avonds ga ik een heldere Uiensoep met Tofu maken! Lekker! Deze 3e avond merken we dat we beide toch wat moe zijn en wat lager in de energie zitten, de gedachten aan de salade en de Uiensoep van morgen blijft in ons hoofd rond dwalen….we hebben zin om weer wat te eten en te kauwen! We gaan vroeg naar bed zodat het snel weer ochtend is haha!

 

laatste dag.jpg

 

OPBOUW-DAGEN

We drinken tijdens de opbouwdagen ’s morgens meestal een Smoothie, ik maak weer een keer Havermout en maak een lekkere Maaltijdsalade en Soep! Na de Detox heb je 5 Health Shots over, deze zijn bedoeld voor de opbouw naar je normale voedingspatroon, dus deze drinken we op en ja….we voelen ons goed! Echt goed! We hebben energie, voelen ons lichter (ja, er zijn wel wat kilo’tjes af en Roger wil deze er graag afhouden hihi) en we slapen goed. Ennnn….ik heb dit keer ook geen hoofdpijn gehad tijdens de Detox, wat ook erg fijn is!

 

soep met tofu.jpg

 

Wil jij nou ook een keer Detoxen? Kijk eens op de site van Frecious

Je vindt hier de verschillende Detox-programma’s die zij aanbieden en heel veel extra en fijne informatie over wat een Detox voor je doet!

 

Dank je wel Frecious….we voelen ons echt super!

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s