Hotspot – Restaurant De Pastorie in Ootmarsum

 

6.jpg

 

02-06-2006….onze trouwdag! 11 jaar getrouwd en dat moest gevierd worden! Omdat het superlekker weer was zijn we met onze camper richting Overijssel gereden, op naar Ootmarsum.

Deze dag wilden we op een bijzondere manier vieren dus ik ging op zoek naar een goed restaurant in Ootmarsum. Al snel kwam ik terecht bij Restaurant De Pastorie. Dit restaurant staat goed aangeschreven, een mailtje was snel verstuurd om te vragen of ze een 5-gangen verrassingsmenu konden samenstellen….veganistisch! En dat kon…. Ohh geweldig!

De avond en het 5-gangen diner was dan ook….Geweldig!

 

Voorafgaand het 5-gangendiner kregen we eerst een amuse….lekker! Een rouleau van witlof met gember, aubergine crème en sojasaus, goed begin!

1

 

 

De eerste gang van het diner….

Dun gesneden avocado, gepofte cherrytomaat, popcorn, gebrande mini mais en sojaboontjes….wat een plaatje!

2

 

 

Gang nummer 2 was een couscous met rode kool, piccalillyzalf, gelei van wortel met yuzu (Aziatisch citrussap), gemarineerde wortel, crème van sesam en hennepzaad!

3

 

 

Van de derde gang heb ik helaas geen foto….oeps vergeten en al op voordat ik het in de gaten had! Het was een heldere bouillon van shiitake, gepofte knolselderij en een schuim van cepes….

 

De vierde gang….een taartje van asperges met truffelaardappel, groene asperges, gekiemde linzen en een dressing van olijfolie en peterselie! Wauw dit is echt zo’n feestje! 

4

 

 

Last but, zeker, not least ….het dessert! Langzaam gegaarde rabarber, rood fruit, gemarineerde ananas en een sorbet van Gin-Tonic!

5

 

Wauw dit was echt ge-wel-dig! Ze hebben zo hun best gedaan om voor ons een veganistisch 5-gangen verrassingsdiner neer te zetten….en dat is gelukt, echt super! De bediening in het restaurant was erg goed en de wijn was heerlijk!

Leuk om achteraf te horen dat de kok het ook erg leuk vond om een keer ‘anders’ te koken, er is niet veel vraag naar een volledig plantaardig diner bij De Pastorie, des te leuker was het voor hen om zo te koken! En met groot succes!

Mochten we weer een keer in de buurt zijn, dan komen we zeker nog eens langs!

Dus ben je in Ootmarsum en op zoek naar een goed restaurant….aanrader!

Restaurant de Pastorie
Ton Schultenplein 2
7631 MA Ootmarsum

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s