Hotspots Groningen

 

GRONINGEN….wat een heerlijke stad zeg!

 

Ik was er ooit een keer een dagje geweest en had toen al een superleuke indruk van deze stad. Nu gingen we er 2 nachten naar toe. We hadden kaartjes voor een concert in de Oosterpoort op vrijdagavond dus ja….daar maken we maar een heel weekend van toch?

Ik had op Instagram al om leuke tips gevraagd voor lekkere lunch- en dinerplekjes. Daar kreeg ik heel veel leuke reacties op….een heel weekend was daar zelfs tekort voor, dus we moeten echt nog een keer terug! Sinds een aantal weken ben ik van vegetarisch eten naar vegan overgegaan, dus met dat in mijn achterhoofd ben ik op zoek gegaan naar leuke plekjes. Die hebben we gevonden hoor….Groningen is Hot, Groningen is Groen, Groningen is echt heel erg leuk!

 

Te beginnen met onze bed & breakfast. Deze is gelegen aan het Noorderplantsoen, een mooi park aan de rand van het centrum. (op ongeveer 5 minuutjes loopafstand van de stad) Je kunt in dit park trouwens lekker wandelen en chillen, heerlijk bij mooi weer! Onze bed & breakfast….LUTJE KERKLAAN. (ze hebben geen eigen website maar zijn te boeken via meerdere boekingssites) Ontzettend mooie kamer, met fijne badkamer en een compleet ingerichte keuken! Alles fris en nieuw, super! Ik had vooraf al even doorgegeven dat wij vegan eten, wellicht kunnen ze er iets mee toch? Nou, dat kunnen ze! Wat een geweldig ontvangst hadden we en er werd geïnformeerd wat we lekker vonden bij het ontbijt. De volgende ochtend werd het ontbijt op bed gebracht en wat hebben ze ontzettend hun best gedaan zeg, heer-lijk!

 

ontbijt

74877643[1]

 

WERELDBURGERS

Omdat we de eerste avond niet heel veel tijd hadden om uitgebreid te tafelen, hebben we gegeten bij Wereldburgers….en echt waar, Wereldburgers zijn het! Op de kaart staan diverse burgers (ook vegan!) en je kunt er lekkere wedges en salades bijbestellen. Professor Grunschnabel ijs of vegan taart als nagerecht, yumm. Ik had een Blackbean Burger en die was erg goed! Zelfs een plantaardige saus bij de wedges was geen probleem, lekker hoor!

 

wereldburgers3

wereldburgers

wereldburgers2

 

BARRELWIJN

In Groningen heb je ontzettend veel keuze uit gezellige bruine kroegen, cafe’s en barretjes maar wil je even rustig genieten van een lekker wijntje, ga dan naar BarrelWijn Ze hebben een wijnkaart met keuze uit meer dan 250 wijnen en je kunt er kleine hapjes bestellen. Gezellig om lekker na te tafelen of gewoon om een heerlijk avondje te zitten en te genieten van de heerlijke wijntjes die ze schenken. Echt een leuke plek!

 

barrelwijn

 

ANAT

Ik had lunchroom Anat van meerdere mensen als tip gekregen, een 100% plantaardig restaurant….leuk, daar moeten we heen! Anat is nu 2 jaar geopend en het is er altijd druk en bij mooi weer zit het terras vol! Anat is gelegen aan de rand van het Noorderplantsoen, dus je kijkt uit op het park, super! De menukaart wisselt dagelijks en er word zoveel mogelijk gewerkt met lokale producten. Wij aten er een Combi Bordje wat die dag bestaat uit een haverbroodje peterselie-hummus aubergine komkommer en harissa saus, linzensoep en een couscoussalade met aardbeien komkommer en kikkererwten, het was echt heel erg lekker. Een lekkere smoothie erbij, lunch op en top. Als toetje moesten we toch de bekende chocoladetaart proberen en mocht je in Groningen zijn, alleen voor de taart moet je hier al heen, zo lekker!

 

anat

chocoladetaart.jpg

anat2

anat1.jpg

 

HET CONCERTHUIS

Bij Het Concerthuis gelegen midden in de stad kun je terecht voor ontbijt, lunch en diner of gewoon een biertje en wijntje. Het straalt een beetje ‘Berlijn’ uit en wat een gave vintage inrichting hebben ze d’r….er hangt een heel fijn sfeertje! Of je nu overdag of ’s avonds gaat eten bij Het Concerthuis….Foodsharing. Ik hou van Foodsharing! Gewoon lekker de hele avond hapjes bestellen en dit samen delen. Wijntje erbij, dat zijn fijne avonden…. Erg leuk is dat je allerlei spellen kunt lenen en met je tafelgenoten kunt spelen, super idee! Wat nog meer super is, ze hebben aardig wat vegan opties. Wij hadden groenten samosa’s, risottoballetjes (niet vegan), noedelsalade en verse frietjes. Vooraf een lekker broodplankje natuurlijk!

 

concerthuis1

FullSizeRender[1]

 

Ik heb dus nog veel meer leuke tips gekregen en deze restaurants en lunchplekjes zien er ook allemaal geweldig uit. Dus ja, we moeten gewoon nog een keer terug naar Groningen, want het is een te gekke stad! Mocht je dus een keer een weekendje weg willen, lekker willen eten bij leuke hippe plekjes en willen verblijven in een mooie en gezellige stad….Groningen!

 

noorderplantsoen

groningen

martinitoren

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s