Review: 3-daagse Detox-sapkuur van Uzuma

uzuma-sapjes

 

Detox! Al een tijdje was ik aan het rondijken en uitzoeken of een Detox sapkuur iets voor mij is….ga ik dat wel volhouden? Heb ik niet de hele dag honger? Niets echt eten, want je drinkt de hele dag door alleen maar sapjes. Maar het leek me zo fijn om je lichaam een keer echt te reinigen, je lichaam te resetten!

 

Veel van onze dagelijkse voeding zit vol met gifstoffen en moeilijk verteerbare ingrediënten die in de loop van tijd kunnen zorgen voor bijvoorbeeld een opgeblazen gevoel, vermoeidheid en een gebrek aan energie. Een Detox geeft je lichaam even een rustpauze.

Ok, let’s do this!

 

Ik heb de 3-daagse Detox-sapkuur van Uzuma gevolgd, waarbij ik alle dagen alleen maar flesjes Uzuma Juices dronk. 7 flesjes per dag, 3 dagen lang. Tussendoor wordt aanbevolen om minstens 7x 250 ml water te drinken. Ok, uitdaging….hieronder lees je mijn bevindingen.

De basis van Uzuma is gezonde groente. Héél veel groente, in combinatie met fruit. Er wordt verder niks toegevoegd. Geen geur-, kleur- of smaakstoffen….niets!

Uzuma heeft een app, wat ik echt ideaal vond! Je geeft aan welke sapkuur je gaat volgen en hoeveel dagen. De app stuurt je elk uur een reminder dat je of een sapje (en welk sapje) of water moet drinken. Het is tijdens deze 3 dagen belangrijk om dagelijks genoeg water te drinken, dit is een essentieel onderdeel van de Detox.

uzuma-5-sapjes

 

Dag 1

Vol goede moed begin ik aan mijn eerste sapje, eigenlijk niks geks want ik ontbijt wel vaker met een gezonde smoothie. De smaak is even wennen, het zijn met name ‘groene’ groentesapjes en ik maak zelf eigenlijk nooit ‘groene’ smoothies, ben dr niet zo’n fan van. Een smoothie moet voor mij rood, rose, oranje of geel zijn….haha dat zit echt tussen mijn oren! Dus de kleur en smaak is even ongewoon, maar dit went al gauw. Rond 13.30 uur krijg ik echt trek en heb ik zin in een tussendoortje. Nee volhouden, over een half uur mag ik weer een sapje en de rest van de dag gaat eigenlijk heel snel voorbij. Er wordt geadviseerd tijdens deze 3 dagen niet teveel te plannen of uitgebreid te sporten. Om 20.00 uur nog een sapje maar de hoofdpijn begint te komen, het detoxen is begonnen! Mijn energielevel daalt en ik hou de dag vroeg voor gezien.

Dag 2

De wekker gaat, ik sta op en jeetje….ik voel me gammel en vermoeid. Snel 2 glazen water drinken en een uur later mijn eerste sapje. Je drinkt op dag 2 dezelfde sapjes als dag 1 alleen is de volgorde wat anders. Nadat ik mijn sapje op heb voel ik me gelijk beter! De dag gaat eigenlijk weer heel snel voorbij en de smaak en structuur van de sapjes beginnen eigenlijk wel ok te worden, jeuh! Ik krijg in de loop van de middag wel weer hoofdpijn, maar dit hoort erbij. Om 18.00 uur komt manlief thuis en gaat een heerlijk bord erwtensoep eten, ik merk dat ik geen honger heb maar de geur….jammie! Doorzetten, morgen nog maar 1 dag!

 

schema_nl_detox1

Dag 3

Ik sta op en voel me een beetje slapjes. Na het drinken van 2 glazen water en 1 flesje is dit gevoel helemaal weg en voel ik me de hele dag een stuk energieker, fijn! De laatste sapjes drink ik op en rond 19.00 uur krijg ik honger, voor het eerst dat ik een ‘honger’ gevoel krijg. Terwijl manlief weer heerlijk zit te eten, 2 goddelijke burgers, drink ik mijn laatste flesje op. Het zit erop….ik heb volgehouden, blij!

De dag na de Detox

Ik word wakker en ik mag weer een ‘normaal’ ontbijtje, maar merk dat ik eigenlijk niet echt honger heb. Ik maak een heerlijk bakje kwark met fruit en granola klaar en die smaakt toch wel heel goed! Ik zit vrij snel vol, dus eet een kleine portie. Ik voel me de hele dag vrij energiek. ’s Middags eet ik een klein bordje pompoensoep, jummie. We gaan naar de kerstmarkt en het vermoeide slappe gevoel is helemaal weg vandaag. ’s Avonds eet ik een overheerlijke vegetarische wok met noedels en gebakken groente, het smaakt echt super! Ik was bang dat mijn maag zou gaan protesteren na 3 dagen sapjes maar ik heb er helemaal geen last van gehad. Zo….een reset….zo voelt het inderdaad echt!

 

Ik had op voorhand al zoveel leuke reacties gehad van vrienden, familie en via social media. Uiteenlopend van “Succes, ik vond het erg zwaar” tot “Leuk, dat wil ik ook weleens doen”. Iedereen was erg geïnteresseerd en benieuwd naar de ervaring van mijn 3-daagse Detox en als ik er nu op terug kijk moet ik eerlijk zeggen dat het echt meeviel. Ondanks dat ik best last had van hoofdpijn en af en toe wel moe was, ging het eigenlijk best heel goed. Waar is het meest ‘bang’ voor was, het echte hongergevoel, daar heb ik eigenlijk bijna geen last van gehad. Je zit gedurende de dag gewoon gewoon ‘vol’ van alle sapjes.

 

Uzuma heeft naast de Detox-sapkuur nog andere programma’s, waaronder de Slim-sapkuur. Dit programma is speciaal ontwikkeld voor personen die veilig en snel gewicht willen verliezen. Je ontvangt dan 7 flessen met voedzame slow juices, maar ook de Uzuma App om je te helpen vol te houden.

Mocht je niet meteen voor een 3-daagse sapkuur willen gaan dan biedt Uzuma ook een proefpakket aan. Je ontvangt dan alle 7 smaken en ook alle informatie over de verschillende programma’s. Op deze manier kun je alle slow juices proeven en uitproberen voordat je aan een sapkuur begint.

 

Heb jij wel ook eens een Uzuma Detox gedaan? En hoe vond je dat? Welke smaak is favoriet? Laat het mij weten, ik ben benieuwd naar jullie ervaringen!

 

uzuma-flesjes

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s