Herfstsoep: Pompoensoep met wortelpeterselie, paksoi en taugé

pompoensoep

 

Het is koud, het is donker (dus ook donkere foto’s helaas haha), het is herfst….dit weer vraagt om soep! Deze week zat er pompoensoep in de Beebox. Pompoensoep met heel veel lekkere groente.

Ken je de Beebox al? Alle producten uit de Beebox zijn biologisch en komen rechtstreeks van de boer, van Nederlandse bodem. Dus je eet lekker, gezond én groen. Je hebt keuze uit een maaltijden box, een maaltijden extra box, een vegetarische box of een koolhydraatarme box. De box wordt bij jou thuis bezorgd wanneer jij dat wilt. Handig én duurzaam, want je eet met de seizoenen mee.

Dit gerecht is koolhydraat arm, dus fijn als je een keer een dag licht wilt eten en aangezien we dat in deze heerlijke decembermaand wel een keertje kunnen gebruiken….

De zoete smaak van de acorn squash samen met de kruidige smaak van de wortelpeterselie is echt een super lekkere combinatie. Acorn squash is een eikelpompoen. Deze pompoen is klein en hartvormig met een diepgroene of oranje kleur en heeft diepe groeven. Je ziet deze niet zo vaak bij de groenteboer of in de supermarkt, maar deze week wel in mijn Beebox.

De paksoi en taugé geven een hele lekkere bite aan de soep. Ok, aan de slag….

Ingrediënten

 • 0.5 acorn squash
 • 0.5 paksoi
 • 300 gram wortelpeterselie
 • 200 gram wortelen
 • 75 gram taugé
 • 1 prei
 • 500 ml groentebouillon
 • peper
 • 2 knoflook tenen

Voorbereiding

Was de pompoen en boen goed schoon. Snijd vervolgens in stukken van 2 bij 2 cm. Doe hetzelfde met de wortelpeterselie en wortelen. Pel en snipper vervolgens de ui en knoflook. Was de prei en snijd in dunne ringen. Snijd het onderste stukje van de witte stengels van de paksoi af en snijd dan de stengels en het groen in stukken van 2 bij 2 cm. Was de paksoi goed en laat vervolgens uitlekken. Was de taugé onder koud stromend water en dompel ze 5 seconden onder in kokend water (blancheren).

Bereiding van deze soep

 1. Verhit wat olie in een grote soeppan. Fruit hierin de ui en knoflook. Voeg vervolgens de pompoen, wortelen, prei en wortelpeterselie eraan toe en bak 5 minuten mee.
 2. Giet de groentebouillon over de groenten en laat het geheel circa 15 minuten zachtjes koken. Prik in de groenten om te kijken of ze goed gaar zijn. Pureer de soep dan in de blender of met een staafmixer tot een mooie gladde soep.
 3. Zet de soep nog even op middelhoog vuur en schep nu eerst het witte deel van de paksoi door de soep en roer voor 2 minuten mee. Voeg dan de rest van de paksoi toe aan de soep en roer ook zo’n 2 minuten mee. Breng op smaak met peper. Serveer de soep, maak het af met wat taugé en smullen maar!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s