Dadelrol met noten en abrikozen

Dadelrol.jpg

Op zoek naar een nieuw, gezond tussendoortje. Dadels….ik was er eigenlijk nooit zo gek op maar naarmate je er meer mee gaat koken en bakken….they are delicious!!

Het recept kwam ik tegen op de site van yellowlemontree. Neem eens een kijkje op de site, leuk om daar inspiratie op te doen.

Deze dadelrollen kun je makkelijk maken als je een keer een vrij moment hebt, je bewaart ze gewoon in de koelkast en neemt elke dag een stukje mee naar werk. Ze zijn ook heerlijk als onderdeel van een kaasplankje met een wijntje erbij!

Voor 2 dadelrollen heb je nodig:

  • 250 gram dadels zonder pit
  • 75 gram amandelen
  • 100 gram gedroogde abrikozen
  • 100 gram walnoten
  • 1 theelepel honing
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 1 eetlepel water

Rooster de amandelen even in een koekenpan zonder olie. Maal de amandelen in de keukenmachine heel fijn tot je amandelmeel hebt. Je zou ook amandelmeel kunnen kopen. Doe dit in een kom.

Pureer de dadels fijn in de keukenmachine en voeg dit bij het amandelmeel. Hak de gedroogde abrikozen en walnoten grof in de keukenmachine. Doe dit samen met de honing, een eetlepel water en de nootmuskaat in de kom. Kneed heel goed door elkaar. Verdeel het mengsel in twee gelijke stukken op een stuk bakpapier en rol er rollen van.

Leg de dadelrol minimaal één dag in de koelkast. Snijd de dadelrol in plakjes en je hebt een lekker verantwoord tussendoortje. Of serveer de plakjes dadelrol met een aantal lekkere kazen en wat stroop als onderdeel van een kaasplankje….eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s