Lunch: Quinoasushi van Rens Kroes

Quinoasushi

 

Ik ben gek op sushi….homemade sushi, sushi take-away of een heerlijke avond sushi-dinner!

In het powerfood boek van Rens Kroes vond ik een sushi recept met quinoa….als lunch! Zo goed! Deze quinoasushi is makkelijk om te maken, gezonder dan de ‘gewone’ sushi maar echt nét zo lekker….let’s go!

Ingrediënten:

 • 200 gram quinoa
 • 1 groentebouillonblokje
 • 100 gram zalm (variatie met surimi, tonijn of tofu kan natuurlijk ook)
 • 5 norivellen
 • 1/2 komkommer
 • 1 grote wortel
 • 1 avocado
 • sesamolie
 • sojasaus
 • wasabi
 • chilipeper

Kook de quinoa in water met het bouillonblokje gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat hem afkoelen. Snijd de zalm samen met de avocado, komkommer en wortel in mooie gelijke, dunne stroken (ongeveer zo lang als het norivel). Verdeel een kwart van de quinoa over het vel. Leg de stroken zalm, avocado, komkommer en wortel dicht op elkaar over de lengte van het norivel. Besprenkel het met wat sesamolie en chilipeper. Rol het vel nu met de hand op tot een strakke rol en maak het vrije stukje vel aan het eind wat vochtig met water om het geheel dicht te plakken. Snijd de sushirol met een scherp mes in stukjes en je sushi is ready-to-eat! Lekker met wat sojasaus en wasabi.

Njoy!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s