Traveltip: Hamburg

Traveltip: Hamburg

Hamburg! Misschien komt deze stad in eerste instantie niet bij je op als stedentrip, maar Hamburg is leuk! Hamburg is een moderne, veelzijdige en hippe havenstad. De stad heeft het creatieve en alternatieve van Berlijn maar heeft ook wat weg van het moderne Düsseldorf. Het is de tweede stad van Duitsland met één van de belangrijkste havens ter de wereld. De haven van Hamburg straalt dan ook uit wat de stad uitstraalt: het is levendig, trendy en multicultureel!

Schanzenviertel is de hippe wijk van Hamburg en van daaruit kun je makkelijk naar de leuke omliggende wijken St. Pauli, HafenCity en Karolinenviertel . Alles is op loopafstand in deze heerlijke stad. Mocht je niet alles te voet willen doen, het openbaar vervoer is super geregeld. Een aantal leuke Hamburg-visit-tips:

Als je op zoek bent naar een chill hotel in Hamburg voor een goede prijs met geweldige service dan is Kröger by Underdog Hotels the place to be.

Relaxen, een spelletje mens-erger-je niet spelen of een flesje wijn drinken doe je in de lobby van het hotel op de begane grond. De inrichting is fantastisch: design stoelen en banken, industriële lampen, hippe tafels en servies, de bar, snacks, popcorn, wijn en bier, tijdschriften, noem het maar op.

IMG_7793

Elke kamer in Kröger by Underdog Hotels heeft een eigen sportthema. Het leuke is: alles wat je ziet in het hotel, van beker tot handdoek-haakje en van boek tot tafel, is te koop.

De bushalte is voor de deur van het hotel, na 10 minuten even overstappen op de u-bahn en met 20 minuten sta je midden in het centrum van de stad.

Uitchecken kan hier tot 12.00 uur, dus geniet nog even lekker van je uitgebreide ontbijtje!

Kröger by Underdog Hotels, Ahrensburger Straße 107-109, 22045 Hamburg, Duitsland

http://www.underdoghotels.de

 

Tips:

*Een drankje doen en genieten van het mooiste uitzicht van Hamburg! Dat kan bij de 20Up Bar in het Empire Riverside Hotel. Je vindt de 20Up Bar, zoals de naam al doet vermoeden….op de twintigste verdieping en heeft een kleine dresscode: dus geen slippertjes of korte broek aan. Een wijntje, biertje of cocktail doen bij 20Up Bar in Hamburg is een echte aanrader. De 20Up bar is niet goedkoop, maar één drankje voor het uitzicht….

IMG_8282.JPG

 

*Ga lekker hangen bij Strand Pauli. Hamburg ligt niet aan zee, maar heeft wel een strand, een leuk strand! Strand Pauli bewijst dit. Geniet bij deze hippe outdoor beachclub van het uitzicht over de Elbe en de voorbij varende vrachtschepen. Voetjes in het zand, drankje en een hapje erbij….zomergevoel op en top!

IMG_8267.JPG

IMG_8270.JPG

IMG_8273.JPG

IMG_8279.JPG

 

*Neem een kijkje bij de oude Elbe tunnel. In 1911 werd er een tunnel onder de Elbe geopend die het centrum van Hamburg verbond met de havens aan de zuidkant van de rivier. Voor die tijd was dit een technisch kunststuk: 426 meter lang en 24 meter beneden de wateroppervlakte. Zowel voetgangers als voertuigen werden met grote liften naar beneden gebracht en zo kon je onder het water door naar de andere kant. Modernere tunnels hebben de rol van deze oude tunnel inmiddels overgenomen, maar de oude Elbe tunnel blijft heel erg bijzonder om te zien.

IMG_8294.JPG

IMG_8296.JPG

 

*Must do: Rondvaart door de haven van Hamburg. De haven van Hamburg is de op twee na grootste van Europa ( na Rotterdam en Antwerpen) en een rondvaart door de haven is bijzonder om te doen. De meeste rondvaarten starten bij de Landungsbrücken aan de Elbe. Vaak begint een rondvaart met een vaart door de Fleete (grachten) van Speicherstadt, waarna koers gezet wordt richting de containerterminals. Indrukwekkend om dit een keer van dichtbij te zien!

IMG_8320.JPG

 

*Voor de beste shopmogelijkheden, drankjes doen en de leukste restaurants ga je naar de wijk Schanzenviertel en St. Pauli, simpelweg top. En uitgaan….tja, mogelijkheden genoeg! De Reeperbahn moet je een keer gezien hebben. De straat staat bekend om de vele strip clubs en bordelen, maar ook zijn er volop bars, discotheken, restaurants en winkels te vinden, vrij toeristisch, maar je kunt Hamburg niet verlaten zonder de Reeperbahn gezien te hebben.

 

*Koop het 100% Hamburg boekje voor de local tips en originele wandelingen.

 

Viel spaß in Hamburg!

IMG_8262.JPG

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s