Suikervrije kokosbollen

FullSizeRender (17)

Tijdens mijn never ending zoektocht naar gezonde tussendoortjes, liep ik tegen dit recept aan. Suikervrije kokosbollen! Ik ben gek op kokos en deze gezonde versie op de kokosmakroon kan dus altijd tussendoor….gezond en lekker! Het recept is voor ongeveer 8 kokosbollen. Je kunt ze in de koelkast makkelijk een dag of 4 bewaren, dus makkelijk om in het weekend te maken en daarna mee te nemen naar je werk.

 

Wat heb je nodig?

Voor ongeveer 8 kokosbollen:

  • 130 gram kokosrasp
  • 20 gram amandel meel
  • 3 eiwitten
  • 1 rijpe banaan

 

En hoe maak je het?                                                                                                                            

Verwarm de oven voor op 175 graden. Pureer de banaan met kokosrasp en amandelmeel in de keukenmachine. Scheid de eieren en klop de 3 eiwitten op tot witte pieken. Als je de kom ondersteboven houdt, mag er geen eiwit uitlopen; zo weet je of ze stevig genoeg opgeklopt zijn. Meng het eiwitschuim voorzichtig door het kokosmengsel. Bedek een bakplaat met bakpapier en schep met een ijsboltang of lepel bollen van het mengsel tot dit op is. Bak in ongeveer 15 minuten mooi goudbruin in de oven.

 

Smakelijk!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s