Braziliaanse Feijoada van zwarte bonen, pompoen, paprika & okra

FullSizeRender (23)

Feijoada van gerookte groenten: zwarte bonen, pompoen, paprika & okra by jamieoliver….tasty!

Verwarm de oven voor tot 200 graden. Snijd de pompoen doormidden, verwijder de zaadjes, snijd het vruchtvlees met schil in blokjes van 3 cm en meng ze in een grote ovenschotel met 1 theelepel olie, gemalen koriander en zwarte peper. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s, snijd ze in stukjes van 3 cm en meng ze in dezelfde ovenschotel met 1 theelepel olie en een snufje paprikapoeder. Zet de ovenschotel 35 minuten in de oven, of totdat de stukjes pompoen en paprika zacht zijn.

Pel en snipper intussen 1/4 rode ui, zet deze uisnippers opzij, hak de rest van de rode ui grof en zet dit met 1 eetlepel olie in een braadpan op laag vuur. Pers en de knoflook boven, voeg de laurierblaadjes en een flinke scheut water toe en laat ze terwijl je regelmatig roert 2o minuten zachtjes pruttelen tot alles zacht is. Kieper er de bonen met vocht en al bij, vul de blikjes voor de helft met water, beweeg ze heen en weer en giet het water in de pan. Laat het bonenmengsel pruttelen tot de blokjes pompoen en paprika gaar zijn, en roer ze er beide door. Voeg de fijngesneden okra toe en laat de feijoada nog 20 minuten pruttelen, of totdat hij prachtig donker is. Verdun hem zo nodig met een scheutje kokend water. Kook de rijst intussen volgens de aanwijzing op de verpakking en giet hem af.

Maak een salsa door de zaadjes uit de tomaten te verwijderen en de tomaten met de rode peper naar smaak, en de korianderblaadjes fijn te hakken. Voeg het tomatenmengsel met de apart gehouden gesnipperde ui in een kom en hussel ze met de limoensap en peper naar smaak door elkaar. Serveer de feijoada met de rijst, salsa en een lepel yoghurt en strooi er de apart gehouden korianderblaadjes over.

Ingrediënten voor 2 personen (+4 extra porties feijoada)

1/2 flespompoen (600 gram), olijfolie, 1 volle theelepel (van elk) gemalen koriander en paprikapoeder, 3 paprika’s verschillende kleuren, 2 rode uien, 4 tenen knoflook, 4 verse laurierblaadjes, 2 blikken zwarte bonen van 400 gram, 100 gram okra’s, 150 gram bruine rijst, 2 rijpe tomaten, 1/2 rode Spaanse peper, 1 bosje verse koriander (30 gram), 1 limoen, 2 eetlepels yoghurt

Bom apetite.

FullSizeRender (21)

FullSizeRender (19)

FullSizeRender (20)

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s