Hotspot: IJ-Hallen & De Ceuvel Amsterdam Noord

IMG_0640.JPG

IJ-Hallen: de beste vlooienmarkt van Nederland!

Houd jij van vintage en van unieke kleding, serviezen, meubels en tweedehands spullen? Dan moet je zeker een keer naar vlooienmarkt in de IJ-hallen in Amsterdam Noord gaan. Je vindt hier meer dan 750 kramen met vintage spullen, kleding, meubels en….ook rommel ja!

Ieder eerste weekend van de maand (en soms nog wel vaker) kun je op zaterdag en zondag lekker slenteren over de IJ-hallen vlooienmarkt. Voor de beste spullen moet je vroeg gaan. De IJ-hallen gaan al om 09.00 uur open en sluiten om 16.30 uur. Als je de beste koopjes wilt scoren ga dan na 15.00 uur ’s middags. Iedereen die maar 1 dag een kraam heeft wil vaak helemaal uitverkopen en zo min mogelijk mee terug naar huis nemen.

Het adres van de IJ-Hallen is T.T. Neveritaweg 15, NDSM werf, Amsterdam. Aangezien de locatie in Amsterdam Noord is gelegen moet je, wanneer je vanaf Amsterdam Centraal komt, per veerpont het IJ oversteken. Het gebruik van de veerpont is gratis. Parkeren is mogelijk op het parkeerterrein wat tegenover de Papaverweg 50 in Amsterdam ligt. Het mooie is dat parkeren hier gratis is. Dichterbij de ingang parkeren is ook mogelijk maar hier geldt betaald parkeren.

Website: ijhallen.nl

Entree: € 4,50

Data voor 2016:
27 en 28 februari – 19 en 20 maart – 9 en 10 april -7 en 8 mei – 28 en 29 mei – 18 en 19 juni – 23 en 24 juli – 13 en 14 augustus – 10 en 11 september – 1 en 2 oktober

Honger gekregen van het slenteren en scoren van mooie tweedehands spullen? Ga een hapje eten bij Cafe De Ceuvel wat vlakbij gelegen is.

Wat een leuke plek in Amsterdam-Noord is dit! Het cafe is gebouwd van ge-recyclede materialen, zoals onder andere de 80 jaar oude meerpalen uit de haven van Amsterdam en een doorgeknipt reddingsbrigade-paviljoen uit Scheveningen. De Ceuvel biedt echt goed eten. Eten dat niet alleen lekker, gezond en betaalbaar is, maar ook goed is voor de planeet. De sfeer is heel fijn, ultiem chillen in een hangmat en genieten van de muziek of op het scheepshellingterras met een drankje, of ga voor een lekkere lunch of diner gemaakt van biologische producten uit eigen groentetuin om de hoek.

FullSizeRender (24)

IMG_0675.JPG

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s